Excite

Je privéboekhouding - doe een boekhoudcursus

Je kunt tegenwoordig gemakkelijk op internet programma’s vinden die het eenvoudiger maken om je boekhouding bij te houden. Beschik je over Office-programma’s, dan is Excel een handig programma om je boekhouding in te doen. Heb je geen Office? Gebruik dan het gratis programma Open Office. Dit heeft vrijwel dezelfde functies als Office en is geheel gratis te gebruiken.

Op internet zijn veel praktische tips te lezen over het goed bijhouden van je boekhouding. Een handige tip is het aanschaffen van mappen, die je per jaar administreert. Maak mappen van 2010, 2009, enzovoort. Sorteer bonnen, uitkomsten en inkomens in de mappen op maand en je hebt alles overzichtelijk voor jezelf.

Nu je administratie wat beter op orde is, kun je pas echt beginnen met boekhouden. Hiervoor kun je het beste naar eigen wens een korte of wat uitgebreidere cursus boekhouden volgen. Hierdoor krijg je inzicht in je administratie en weet je ook wat belastingtechnisch noodzakelijk is te bewaren en wat niet. Wist je bijvoorbeeld dat treinkaartjes ook getoond moeten kunnen worden als je reiskosten van en naar je werk aftrekt?

Een boekhoudcursus zoeken is ook nog lastig. Wat wil je er precies aan uitgeven? Er zijn diverse gratis curussen online. Bekijk en lees deze en kijk of je hier wat van leert. Denk je dat deze cursussen je voldoende helpen om je boekhoudwerk te doen? Als dit niet zo is, kun je kijken naar de betaalde cursussen. Kijk of er eentje in een buurthuis of elders in je omgeving wordt gegeven. Je kunt ook via de LOI, het NTI of andere organisaties een thuiscursus volgen.

Afbeelding: Flickr, Dr Stephan Dann

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021