Excite

Interessetest geeft je richting

Een baan zoeken, maar wat voor een? Voor veel mensen is het ontzettend moeilijk te bedenken wat ze nu daadwerkelijk willen doen. Een interessetest kan daarbij helpen. Zo'n test laat zien wat je kunt en waar je interesses liggen. Door die twee aspecten te combineren, kom je op jouw ideale baan terecht.

Verrassend resultaat

Voor sommige mensen bevestigt de interessetest iets dat ze allang wist. Maar voor veel andere biedt het een verrassend resultaat, een heel nieuwe richting waar ze eerst nog niet aan gedacht hadden. Een interessetest kan voor iedereen bruikbaar zijn; het is fijn om op een objectieve manier te achterhalen wat voor jou een toekomstige baan kan zijn, maar het is ook prettig om zeker te weten dat je op het juiste pad zit. Je werkt tientallen jaren van je leven en dan kun je maar beter een baan hebben die je ook aanspreekt.

Interessetest uitvoeren

Op internet zijn heel veel interessetests te vinden. Deze zijn niet allemaal even goed, maar kunnen wel een indruk geven van de richting waarin je kunt kijken. Ook via het uitzendbureau kun je een interessetest uitvoeren. Daaruit komt naar voren op welke fronten je goed scoort. Dat kan zijn 'werken met je hoofd', maar ook 'werken met je handen', om maar twee voorbeelden te noemen. Aan de hand van je testresultaten kunnen intercedenten je matchen met vacatures. Wel is het natuurlijk belangrijk dat je de test helemaal open beantwoordt. Het is niet de bedoeling dat je antwoorden geeft die passen bij een richting die je graag op wilt; dat zou er juist vanzelf uit moeten komen.

Richting en opbrengst

Let bij het vinden van een interessetest goed op de resultaten; het is belangrijk dat er een richting uit naar voren komt, maar ook moet de opbrengst in beeld worden gebracht; wat vind jij belangrijk? Waardering, geld, opleiding, leuke collega's? Alleen met die combinatie vind je een baan die daadwerkelijk bij je past.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021