Excite

Ik zoek administratief werk: gebruik social media

Vroeger was je vooral afhankelijk van de krant tijdens je zoektocht naar een job. Daar stonden altijd erg veel vacatures in en ook vandaag de dag kun je de krant nog gebruiken. Alleen is dat vaak niet meer de beste manier om naar een job te zoeken.

Wat zoek je?

Om te beginnen is het belangrijk om jezelf af te vragen: wat zoek ik? Is het antwoord: ik zoek administratief werk dan kan je verder kijken naar waar het zoal te vinden is. Je kunt op websites zoals Monsterboard.nl kijken. Hierop heb je verschillende onderwerpen en ook "administratieve vacatures" is een onderwerp. Hieronder worden alle administratieve functies geschaard. Administratie is heel erg breed, want het kan een vacature zijn voor de secretaresse, maar ook voor de boekhouder.

Werk vinden met sociale media

Social media rukken steeds meer op dezer dagen. Het is een verzamelnaam voor online platformen waar de gebruikers de inhoud verzorgen. Ook is er sprake van interactie en dialoog tussen de gebruikers. De naam sociale media wordt ook veel in Nederland gebruikt en door het te gebruiken, kun je een leuke administratieve functie vinden. Sociale media worden immers steeds vaker ingezet door bedrijven die op zoek zijn naar nieuw personeel. De bekendste sociale media op zakelijk vlak zijn Twitter en LinkedIn. Hyves en Facebook worden daarentegen nog niet heel veel door bedrijven gebruikt om personeel te werven.

Do's en dont's

Bij het gebruik van sociale media in de zoektocht naar werk moet je een aantal zaken onthouden. Wat doe je wel en wat doe je niet?

Wel doen

  • Laat iedereen weten dat je administratief werk zoekt. Zet dit op al je sociale netwerken. Hoe meer mensen het weten, hoe sneller je resultaat boekt.
  • Gebruik op Twitter hashtags. Dat zijn de # gevolgd door een woord. Mensen klikken meestal snel op een # om te zien waar het over gaat, bijvoorbeeld: ik zoek een #administratieve functie in #Utrecht!
  • Zorg voor een zakelijke naam. Noem jezelf geen gelekabouter of liefmeisje maar gebruik je hele naam. Overigens geldt dat ook voor het e-mailadres waarmee je solliciteert.
  • Sluit je aan bij LinkedIn, bij groepen over jouw vakgebied.

Niet doen

  • Wees kritisch met wat je deelt. Ga er vanuit dat alles op het internet terechtkomt. Je tweet over die vervelende baas of die foto van dat iets te leuke avondje uit zouden wel eens negatief voor je kunnen uitdraaien.
  • Taalfouten maken. Niet alleen je sollicitatiebrief moet foutloos zijn, bij het gebruik van sociale media moet je ook op je taalgebruik letten.
  • Onbereikbaar zijn. Wanneer je hebt gesolliciteerd via Twitter of LinkedIn, zorg er dan voor dat je bereikbaar bent op het account waarmee je solliciteert. Zorg ook dat je mailbox niet te vol is.

Veel succes!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021