Excite

ICT-vacatures voor echte professionals

Er is een tijd geweest dat bijna iedereen wel in de ICT leek te werken: er was zo’n tekort aan mensen, dat het eigenlijk niet uitmaakte of je een specifieke vooropleiding had. Tegenwoordig is dat wel anders en moet je toch echt wel iets in huis hebben om een goede baan in de ICT te krijgen. Het is dan ook verstandig om aan je kwaliteiten te werken, zodat je straks niet meer naar een baan hoeft te zoeken, maar die gewoon aangeboden krijgt.

In de ICT heb je verschillende banen. De meest voorkomende banen zijn die van helpdeskmedewerker, netwerkbeheerder en systeembeheerder. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen is het verstandig om cursussen te volgen. Dit kan vaak via je werkgever, maar ook via bedrijven als Cisco en Microsoft. Die bedrijven hebben eigen certificaten die wereldwijd ‘geldig’ zijn en je kwalificaties overal ter wereld laten zien.

In de ICT kun je ver komen, maar dan moet je wel hard werken. Je kennis up to date houden is slechts één van die dingen. Ook ontwikkelingen bij houden en zoveel mogelijk ervaring opdoen is belangrijk.

Bedenk tot slot goed wat je wilt doen en focus je daar in je carrière op. Als je gericht aan de gang gaat, dan is de kans dat je bereikt wat je wilt bereiken veel groter. Ook de kans op succes en een leuke carrière die je veel voldoening geeft is dan ineens veel dichterbij!

Afbeelding: Flickr account World Economic Forum

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021