Excite

Hoe kan je nu het beste online netwerken? 5 tips op een rij

Online netwerken is hot, maar hoe pak je dit nu succesvol aan? Wij zetten 5 tips voor je op een rij.

Netwerken is essentieel voor ondernemers en vooral voor starters. Als starter ben je in het begin van je onderneming het meest afhankelijk van mond-tot-mondreclame en steunen op goede vrienden en relaties. Dit kan zowel online als offline, maar online is er vaak nog wel het een en ander aan huiswerk te doen.

1. Start met een contentplan

Communicatie is de sleutel tot succes. Wie gehoord wil worden, moet opvallen. Alleen het verkondigen is niet genoeg. Een duidelijk contentplan is dan essentieel, vooral als je online wil communiceren. Welke boodschap breng je op welke manier? Door dit bijvoorbeeld per week in te plannen, breng je structuur aan in het delen van jouw kennis, visie en ervaring met jouw (online) netwerken.

2. Gebruik verschillende kanalen

Wanneer je eenmaal een contentplan hebt opgesteld, dan is het verstandig en effectief om verschillende kanalen te gebruiken voor het communiceren van jouw boodschap. Populaire kanalen op dit moment zijn bijvoorbeeld Linkedin, Facebook, Twitter, Googleplus. Maak hierbij een koppeling tussen jouw website en de online en offline netwerken.

3. Ga in gesprek

Gebruik social media om in gesprek te gaan met je relaties. Gebruik de inzichten die je hierdoor krijgt om je strategie aan te passen.

4. Voorkom miscommunicatie

Ga voorzichtig om met je reputatie. Doordat er online geen sprake is van non-verbale communicatie, loop je mogelijk meer risico’s. Als je allerlei icoontjes en emoticons nodig hebt om de toon van je boodschap uit te beelden, dan ben je misschien al een grens gepasseerd.

5. Wees sociaal

Social media zijn er om informatie te delen en verbindingen met mensen te maken. Wees daarom ook juist subtiel met het adverteren voor je product of dienst om te voorkomen dat mensen geïrriteerd raken. Houd het open en toegankelijk.

Als je meer wilt weten over hoe je nu het beste via linkedin kan netwerken en hoe je dit kanaal in kan zetten als marketingtool voor je eigen onderneming, lees dan eens het handige boekje Linkedin marketing in 60 minuten van Martine Meijburg.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021