Excite

Helft Nederlandse vrouwen heeft liever carrière dan relatie

  • © Getty Images
Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen verkiest haar carrière boven haar relatie, zo blijkt uit een onderzoek dat DVJ Insights uitvoerde voor Marie Claire.

Ruim 50 procent van de vrouwen die ondervraagd werden, zou haar carrière boven haar relatie plaatsen. Daarnaast vindt 64 procent van de ondervraagde vrouwen dat ze meer carrièrekansen krijgen aangeboden als ze dat doen. Meer dan de helft denkt dat mannen en vrouwen gelijke kansen krijgen aangeboden op de werkvloer. Dat geldt echter niet voor iedereen; één op de tien vrouwen vindt het logisch dat vrouwen geen topfuncties krijgen. Datzelfde geldt voor een kwart van de mannen.

Als het gaat om het hogerop komen in een functie, dan zijn de meningen nogal verdeeld. Bijna de helft van de vrouwen meent dat moeder worden slecht is voor haar carrière. 5 procent van de vrouwen deelt het bed met de baas om hogerop te komen. Dit geldt voor tien procent van de mannen. Bijna één op de tien vrouwen vindt het niet verkeerd om te flirten op de werkvloer. Ook hier denken mannen nog makkelijker over; 15 procent van de mannen vindt het prima om op die manier carrière te maken.

Een relatie kan dus slecht zijn voor de carrière van vrouwen. Dat geldt echter ook voor de werkvloer delen met veel mannen. Vrouwen die met veel mannen werken, hebben over het algemeen meer last van sociale isolatie, seksuele intimidatie en onzekerheid. Ook gaan vrouwen makkelijker mee in het onregelmatige patroon van mannen, iets dat ook zijn uitwerking heeft op hun gezondheid.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021