Excite

Vergroot je kansen: HBO psychologie studeren

Zonder opleiding kom je in Nederland niet zo makkelijk meer aan een baan. Maar zelfs een opleiding is geen garantie voor een leuke job want in veel gevallen is de opleiding veel te specifiek voor een baan, of is er in het vakgebied gewoon niet zoveel aanbod. Dat probleem heb je niet als je ervoor kiest HBO psychologie te studeren. Met die opleiding heb je namelijk heel veel mogelijkheden om aan het werk te komen.

Praktijkgericht

Wie psychologie wil studeren, zal misschien eerst denken aan een universitaire studie. Dat is logisch, want die zijn het meest bekend. Maar HBO psychologie studeren is veel handiger. Die opleiding is namelijk veel meer op de praktijk gericht en leert je onder meer hoe je tests kunt afnemen, hoe je kunt rapporteren en hoe je bijvoorbeeld mensen kunt trainen. De opleiding HBO psychologie duurt over het algemeen vier jaar, dat is vergelijkbaar met de universitaire variant. Het salaris dat je na de opleiding kunt verdienen hangt af van de baan.

Opleiding volgen

Je kunt HBO psychologie studeren aan een hogeschool. Als je echter al werkt en je kansen wilt vergroten, terwijl je wel je huidige baan aanhoudt, kun je misschien beter kiezen voor een (deeltijdse) opleiding die je vanuit huis volgt. NTI en LOI bieden praktische cursussen aan die je opleiden en een geldig, erkend diploma geven. Ook via SPSO, Scheidegger en NCOI kun je de vierjarige HBO-opleiding volgen. De laatste opleiding is speciaal opgezet voor werkende mensen en dus erg praktijkgericht. Bovendien biedt die je mogelijkheden om in je nieuwe vakgebied aan de slag te gaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021