Excite

Bouw aan je carrière met HBO opleidingen

'Het is maar een papiertje', dat hoor je mensen vaak zeggen over een opleiding. In veel gevallen beschikken ze zelf niet over 'dat papiertje'. Wie serieus bezig is met zijn carrière, kan dit soort uitspraken maar beter negeren en zich verdiepen in het brede aanbod HBO opleidingen, want die kunnen je precies het zetje geven dat je nodig hebt.

Goede redenen om een opleiding te volgen

Er zijn veel goede redenen om je verder te verdiepen in HBO opleidingen en er eentje te volgen. Zo kan het je meer bagage opleveren als je begint op de arbeidsmarkt. Misschien kom je van de middelbare school of heb je net een MBO opleiding afgerond en heb je het gevoel dat je de markt daar nu niet zoveel mee te bieden hebt. Zeker in een tijd waarin werkgevers de mensen voor het uitkiezen hebben, kan een beetje extra bagage in je voordeel zijn.

Bij- of omscholen

Ook de wens om je bij te laten scholen kan een krachtige motivator zijn. Misschien wil je dat zelf graag, of heeft je werkgever aangegeven dat er meer kansen voor je zijn als je een bepaalde opleiding gaat volgen. En het kan natuurlijk ook zijn dat je gewoon een heel andere kant op wilt. Dan sta je sterker als je daarvoor een goede opleiding gevolgd hebt. Want je hoeft niet te denken dat je altijd in het vakgebied aan de slag moet waar je in de eerste instantie voor geleerd hebt of mee begonnen bent; je moet op vrij jonge leeftijd een keuze maken en je zult niet de enige zijn die er later achterkomt niet de juiste keuze te hebben gemaakt.

Verdiep je in de mogelijkheden

Als je besloten hebt een opleiding te gaan volgen, verdiep je dan goed in de verschillende HBO opleidingen. Niet alleen de soorten, maar ook de plaatsen waar je de opleiding kunt volgen. Sommige opleidingen staan in een bepaalde stad heel hoog aangeschreven. Je kunt dan beter de opleiding daar volgen; dat helpt je zeker verder.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020