Excite

Haal meer uit jezelf met een HBO opleiding

Een opleiding is belangrijk: het is dé manier om jezelf al vanaf jonge leeftijd verder te ontwikkelen. Bovendien helpt het je later weer: een opleiding kun je op je cv zetten en is in de meeste gevallen het eerste dat een potentiële werkgever bekijkt. Als je hier niets neer kunt zetten, is de kans groot dat je in het donkere, ronde archief verdwijnt. Maar wat voor opleiding is voor jou nu het beste? Met een HBO opleiding zit je eigenlijk altijd goed.

HBO opleidingen zijn op diverse hogescholen in Nederland te volgen, maar ook de bekende thuisopleiders zijn inmiddels gekwalificeerd voor het aanbieden van HBO opleidingen. Het leuke van een HBO opleiding is dat deze heel praktisch is: je leert niet alleen de theorie, maar komt er ook achter hoe je dit op een correcte manier in de praktijk kunt brengen.

Een ander voordeel van een HBO opleiding is het element van samenwerken: op universiteiten werk je heel vaak alleen aan projecten. Op het HBO is dat anders: hier werk je samen in groepen van vier of zes studenten. Dit is niet altijd ideaal, maar over het algemeen leert het je samen werken en krijg je de mogelijkheid om van elkaar te leren. Hier steek je altijd veel van op, ook als je het niet direct merkt. Een HBO opleiding is bovendien heel overzichtelijk: in de meeste gevallen werk je vier jaar heel hard en daarna ben je klaar voor de arbeidsmarkt!

Afbeelding: Flickr account hoyasmeg

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020