Excite

Gouden tips voor het leren van een vreemde taal

Een vreemde taal leren kan een uitdaging zijn. Veel mensen willen het, maar een grote groep haakt ook af. Als jij niet bij die groep wilt horen, dan betekent dat dat je door moet zetten. Maar: je moet ook gewoon slim zijn. Vertel bijvoorbeeld tegen mensen dat je graag wilt oefenen. Wil je Fries leren, maar spreken de Friezen in jouw buurt altijd Nederlands? Stimuleer ze dan om vooral Fries tegen je te spreken, zodat jij het ook in de praktijk kunt toepassen. Ben je in het buitenland? Leer dan het zinnetje: 'Ik leer [vreemde taal]' in die taal uit je hoofd. Je zult zien dat je er ver mee komt!

Combineer het leren met je hobby

Wil je Italiaans leren en ben je dol op kunst? Probeer dan een kunstboek of kunstfilm in het Italiaans te volgen. Houd je van Engels en ben je dol op lezen? Lees dan Engelse boeken. Door je hobby te combineren met de vreemde taal, wordt het spreken en begrijpen ervan ineens een stuk makkelijker. Je zult misschien wel een beetje geduld moeten hebben, maar dat is logisch. Je kunt immers niet alles in één dag leren.

Maak fouten

Het is helemaal niet erg om fouten te maken. Van je fouten leer je juist. Voel je niet gekwetst als iemand je corrigeert, maar zie het als kans om verder te leren. En als je hier moeite mee hebt, kun je het ook eens omdraaien. Vind je het vervelend als iemand jouw taal niet helemaal perfect beheerst? Of vind je het juist mooi dat diegene het probeert? Dat geldt natuurlijk andersom ook gewoon!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021