Excite

Goede opmaak van een CV

Een goede opmaak van een CV is cruciaal bij het vinden van een leuke baan. Je vergroot je baankansen aanzienlijk als je CV netjes op orde is. En dan bedoelen we zowel de inhoud als de looks van je CV.

Opmaak van je CV

Bij een sollicitatie is het CV datgene waar een recruiter als eerste naar zal kijken. Dat maakt het veel belangrijker dan de sollicitatiebrief. Het gaat niet alleen om je werkervaring, maar een CV moet ook uitstralen waar jij voor staat. Noem jij jezelf een creatief persoon? Zorg dan dat de recruiter dat kan zien aan de opmaak van je CV.

Vormgeving CV

Daarnaast moet de vormgeving van het CV natuurlijk voldoen aan een aantal ‘standaard’ eisen. Zo blijft je CV herkenbaar en belangrijker: scanbaar. De recruiter moet je CV onthouden, ook nadat twintig andere kandidaten de revue zijn gepasseerd. Zorg voor:

  • • Overzichtelijkheid
  • • Gebruik titels en tussenkoppen
  • • Gebruik een lay-out en een bepaalde stijl
  • • Zorg voor een leesbaar lettertype

CV persoonlijk maken

Een persoonlijk tintje is erg belangrijk. Een foto bij de CV is daarom geen slecht idee. Beschrijf per functie in één zin wat jouw taken zijn geweest. Vergeet ook niet om ‘gaten’ in je werkervaring toe te lichten. Leg uit waarom je bijvoorbeeld langer over je studie hebt gedaan en vergeet niet om te vermelden om je een parttime of fulltime functie hebt vervuld. Zo krijgt een recruiter een goed beeld van je werkervaring tot nu toe.

Opmaak: wat is stijlvol?

De opmaak van je CV is zoals gezegd belangrijk om een goede indruk te geven van je persoonlijkheid, terwijl je tegelijkertijd een zakelijke indruk wilt achterlaten. Zorg daarom voor moderne stijlelementen. Gebruik kleuren, maar in de stijl van het bedrijf waarvoor je solliciteert. Hetzelfde geldt voor het lettertype en het formaat van de tussenkoppen. Pas op dat je niet een gedateerde indruk maakt: zeker wanneer je solliciteert naar een baan in de nieuwe media of een leidinggevende functie. Stuur je CV bij voorkeur in een PDF-bestand.

Laat ook je kennis van zaken in je CV zien. Kun je goed overweg met Photoshop? Een opmaak van je CV in Photoshop is dan zeker een goed idee. Ga alleen niet overboord: onthoud dat je CV aan de vier punten van vormgeving moet voldoen. Vraag je altijd af: wat is de indruk die ik wil achterlaten en hoe bereik ik dat via de opmaak van mijn CV?

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021