Excite

Waar vind je een goed betaalde bijbaan?

Het kan lastig zijn om een goed betaalde bijbaan te vinden, zeker in tijden van krapte op de arbeidsmarkt. Het liefst werken we weinig en verdienen we veel geld. Helaas liggen zulke banen niet voor het oprapen. Gelukkig kun je met toeslagen, fooi en bonussen vaak je uurloon behoorlijk opkrikken.

Lidmaatschappen verkopen

Een goede manier om per uur veel geld te verdienen is door lidmaatschappen te verkopen van bijvoorbeeld kranten abonnementen, of donoren zoeken voor goede doelen. Je gaat dan met je collega’s bij drukke winkels staan en spreekt mensen aan op straat. Bij deze bijbaan krijg je een vast uurloon, maar voor elk nieuw aangebracht lid ontvang je een bonus. Hierdoor kan je uurloon behoorlijk oplopen, zeker wanneer je veel ervaring hebt als verkoper.

Bijbaan in de horeca

Bijbanen in de horeca staan bekend om een slecht salaris waar je lange dagen hard voor moet werken. Dat beeld klopt in veel gevallen. Maar vaak wordt er niet bij verteld dat je door een vriendelijke glimlach op te zetten veel fooi kunt binnenhalen. Dat geldt met name op plaatsen waar veel toeristen komen en toprestaurants, waar je een groot onderdeel uitmaakt van de beleving van de maaltijd. Werk je liever in een kroeg of danscafé? Hier ontvang je vaak een toeslag voor je onregelmatige werktijden. Vraag naar de verdeling van fooien en de onregelmatigheidstoeslag bij je sollicitatiegesprek.

Promotiemedewerker

Een leuke en goed betaalde bijbaan is promotiewerk. Vaak werk je op locatie met je collega’s en informeer je mensen over een bepaald product. Soms moet je verkleed of geef je kleine hapjes en drankjes om te proberen. Door de lange werkdagen en onregelmatige uren kan je uurloon behoorlijk oplopen. Bovendien is promotiewerk een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen. Informeer voor deze banen specifiek bij promotiebureaus en vraag wat ze jou kunnen bieden.

Start je eigen bedrijf

De beste manier om je eigen uurloon te bepalen is door zelf een bedrijfje te starten. Op deze manier doe je meteen veel ervaring op in je werkveld. Bedenk waar jij goed in bent, eventueel gerelateerd aan je studie. Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel als ZZP’er en doe je eigen marketing online en offline. Zo'n goed betaalde bijbaan heb je vast nooit gehad!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021