Excite

Freelancers krijgen steeds meer werk

  • © Getty Images
De hoeveelheid werk voor freelancers neemt langzaam maar zeker toe. De groep freelancers en zelfstandigen in ons land krijgen steeds meer werk, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Het zou in 2014 gaan om een stijging van ruim 12 procent. Het CBS baseerde deze informatie onder meer op gegevens van uitzendbureaus en de website Freelance.nl.

Sinds 2009 wordt de Freelance Markt Index (FMI) bijgehouden. Die groeide vorig jaar al van 213 naar 240 punten. In totaal zijn er in Nederland ongeveer 900.000 zelfstandigen en zij kregen er in het afgelopen jaar tienduizenden opdrachten bij.

Deze groei in het aantal freelance opdrachten is te danken aan een combinatie van een groei in de economie en de trend die vraagt om meer flexibele arbeid. Dit vertelt Rob Bergers, de directeur van Freelance.nl. Deze website heeft 285.000 gebruikers en is daarmee de grootste website voor freelancers. Voor het komende jaar verwacht hij weer een stijging van 10 procent.

Veel sectoren vragen steeds meer om flexibele werkkrachten. Het kan dan gaan om ICT'ers, maar ook in de financiële sector lijkt flexibel personeel steeds interessanter te worden. Daarnaast willen mensen zelf ook niet altijd meer de standaard veertigurige werkweek draaien; zij kiezen hun klussen liever uit en bepalen zelf hun rooster.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021