Excite

Lichaamstaal: dit mag je NIET doen tijdens een sollicitatie

Sollicitaties zijn zo belangrijk, dat we ervoor naar de kapper gaan, onze kleding strijken en we op tijd komen. Het is zonde dat sommigen van ons niet goed met hun lichaam om weten te gaan. Doe je dat wel, dan scheelt dat veel. Lees hier hoe.

Foto's: Youtube.com

Wist je bijvoorbeeld dat je armen over elkaar slaan defensief is? Het wekt de indruk dat je niet openstaat voor de ideeën en meningen van anderen. Houd je handen tijdens een gesprek daarom op je schoot.

Foto's: Youtube.com

Kijk niet naar de grond. Dat kan de indruk wekken dat je je minderwaardig voelt of dat je niet geïnteresseerd bent.

Foto's: Youtube.com

Kijk ook niet op je horloge, dat lijkt alsof je betere dingen te doen hebt. Je gesprekspartner heeft het snel genoeg door als je je niet focust op je gesprek en dat is een echte no-no.

Foto's: Youtube.com

Een neplach valt op. Misschien doe je het om de indruk te wekken dat je begreep wat er gezegd werd of moest het een reactie zijn... maakt niet uit, doe het niet!

Foto's: Youtube.com

Een slechte houding wekt de indruk dat je weinig zelfvertrouwen hebt. Ook lijk je er kleiner door. Dat heb je tijdens een sollicitatie liever niet.

Foto's: Youtube.com

De hand die je geeft is belangrijk, zeker als je voor een topfunctie gaat. Knijp niet te hard, maar ga ook niet voor een slap handje. De gulden middenweg is goed.

Foto's: Youtube.com

Ontspan, wees jezelf en je wordt beoordeeld op wat je kunt. Laat je niet van je stuk brengen, er is altijd wel een nieuwe kans.

Foto's: Youtube.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021