Excite

8 vragen die tijdens sollicitatiegesprekken bij Apple gesteld worden

Zodra je deze vragen gelezen hebt, zul je begrijpen dat het makkelijker is om een baan bij de CIA te krijgen dan bij Apple. Deze mensen willen echt perfectie, dus als jij daar wilt werken, kun je dit maar beter lezen.

Foto's: Youtube.com

Laten we beginnen met een makkelijke: "Leg aan een 8-jarige uit wat een modem/router is en hoe het werkt." Zulk soort vragen krijg je tijdens een gesprek voor je kiezen.

Foto's: Youtube.com

Een kandidaat voor software engineering kwam het gesprek uit met dit pareltje: "Als je twee eieren hebt en je wilt ontdekken van welke verdieping je het ei maximaal kunt laten vallen, zonder het te breken, hoe doe je dat dan? Wat is de meest optimale oplossing?"

Foto's: Youtube.com

Een kandidaat voor een managementfunctie in de leverantieketen kreeg deze te horen: "Hoeveel kinderen worden er elke dag geboren?"

Foto's: Youtube.com

Een Software engineer-kandidaat werd gevraagd: "Je hebt 100 munten die plat op een tafel liggen, allemaal met een kop en een munt. 10 liggen met de kop naar boven, 90 met de munt naar boven. Je kunt niet ontdekken welke kant er boven ligt door bijvoorbeeld te voelen. Verdeel de munten in twee stapels, zodat je weet dat er een gelijk aantal koppen op elke stapel ligt." Weet jij het antwoord?

Foto's: Youtube.com

Deze lijkt wat relevanter dan de andere, omdat hij draait om Apple: "Er hangen drie dozen, één met alleen appels, één met alleen sinaasappels en één met appels en sinaasappels. De dozen zijn niet voorzien van een goed label, dus je weet nooit goed wat waarin zit. Je opent een doos, kijkt er niet in en pakt één stuk fruit. Hoe kun je, als je naar dat stuk fruit kijkt, direct weten wat de juiste labels horen te zijn?" Oh, sorry, ging het nog niet over Apple!

Foto's: Youtube.com

Dit is echt een lastige om enthousiast over te worden. "Hoe zou jij de kosten van deze pen opsplitsen?" Had hij misschien moeten zeggen dat het bedrijf beter tablets en smartphones kon gebruiken?

Foto's: Youtube.com

Aan een andere kandidaat werd gevraagd: "Ben je slim?" We weten niet zeker of dit een echte vraag is, of dat de interviewer de intelligentie van de kandidaat in twijfel trok.

Foto's: Youtube.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021