Excite

8 gekke banen waarvan je niet wist dat ze bestonden

Niet iedereen is gemaakt voor een doorsnee leven. Het werken van negen tot vijf of je vak verbeteren is niet voor iedereen. Gelukkig zijn er nog talloze baantjes die zo gek zijn, dat je bijna niet snapt dat iemand er betaald voor krijgt. De eerste daarvan is de 'orthoepist'.

Foto's: Youtube.com

Een orthoepist is geen baan waar je zomaar aan zou denken, omdat het niets medisch is. Deze mensen brengen hun tijd door met het onderzoeken van uitspraak en delen hun kennis met uitgevers van audioboeken, die willen dat de namen van mensen, plaatsen en vreemde talen goed worden uitgesproken.

Foto's: Youtube.com

Onze volgende is best voor de hand liggend als je eraan denkt, maar had je wel eens bedacht dat iemand echt alle nieuwe varianten thee die op de markt komen moet proeven? Je hebt goede smaakpapillen nodig om een tester te zijn!

Foto's: Youtube.com

Wist je dat er mensen zijn die betaald krijgen om voeten pedicures te geven? Zonder regelmatige zorg en aandacht zou de koe niet meer zo mobiel zijn en gaat de gezondheid achteruit. Dit deel van het lichaam van de koe krijgt dus veel aandacht.

Foto's: Youtube.com

Chocolade bedenken gaat niet vanzelf. Cadbury's vraagt niet gewoon aan haar medewerkers wat het beste is, ze hebben speciale mensen die er hun werk van hebben gemaakt om te ontdekken hoe de chocolade die iedereen lekker vindt het beste ontworpen en gemaakt kan worden.

Foto's: Youtube.com

Huisdieren hebben liefde, zorg en aandacht nodig, maar ook het soort dat een helderziende kan bieden? Blijkbaar wel in sommige landen, want er zijn mensen die hun brood hiermee verdienen. Doctor Dolittle, anyone?

Foto's: Youtube.com

Whisky proeven is de volgende vreemde baan op onze lijst. Deze klinkt heel logisch, aangezien je een duur product test. We denken toch dat er niet heel veel mensen zijn die dit doen.

Foto's: Youtube.com

Zorgen voor het tropische eiland van een miljardair is de laatste en geweldige vreemde baan die we hebben gevonden. Deze past goed bij iemand die houdt van rust en een beetje handig is.

Foto's: Youtube.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021