Excite

Slaag zeker met een examenbundel

Examen doen is spannend; moet je nog een jaar overdoen of mag je eindelijk aan een zelfgekozen opleiding beginnen? Je kansen vergroten doe je natuurlijk door goed te leren, maar ook door je goed voor te bereiden. En dat kan perfect met een examenbundel. Voor de meeste vakken is er wel één.

Een examenbundel?

Examenbundels bestaan al tientallen jaren en hebben al honderdduizenden scholieren door een lastige periode heen geholpen. De bundels bestaan uit oude examens en geven niet alleen de antwoorden, maar ook uitgebreide uitleg. Het gebruik van examenbundels heeft meerdere voordelen. Zo kun je in de eerste plaats wennen aan de vraagstelling. Een repetitie wordt gemaakt door een docent en kan dus per docent verschillen. Een examen kan soms net een wat andere toon hebben, waardoor je de vraag misschien niet of niet goed begrijpt. Als je via de examenbundel een beetje gevoel krijgt voor de vraagstelling, helpt dit bij het echte examen. Bovendien hoef je dan niet in de stress te schieten.

Een andere reden waarom het oefenen met examenbundels handig is, is dat heel soms vragen vaker in een examen terugkomen. Het is niet altijd letterlijk dezelfde vraag, maar dat komt zeker ook voor. Als je die vraag al geoefend hebt, weet je het antwoord en zijn die punten in ieder geval vast weer binnen.

Tot slot kan een examenbundel je precies laten zien op welk vlak je nog wat oefening nodig hebt. Misschien heb je een bepaald onderdeel van economie goed onder de knie, maar moet je nog wat meer aandacht besteden aan een ander onderdeel. Zo kun je dus gericht leren.

Verzamel examenbundels

Als je slim bent, dan zorg je ervoor dat je ruim van tevoren in de bibliotheek of op Marktplaats kijkt naar de examenbundel(s) die je kunt gebruiken. Des te meer je er hebt, des te meer je kunt oefenen. Natuurlijk kun je ook zoeken naar oude examens op internet. Die worden op verschillende websites gepubliceerd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021