Excite

English (Engels) leren

Als je Engels (English) wilt leren of verbeteren, dan is het aan te raden om sowieso een cursus of opleiding te volgen. Dat kan bijvoorbeeld bij een avondcursus of thuisstudie. Er zijn echter nog meer manieren om de taal sneller en gemakkelijker te leren.

Kijk films

Engels leren door films te kijken? Jazeker, dat is mogelijk. Kijk films en zet de ondertiteling niet op Nederlands maar op Engels, dezelfde taal als waarin de film gesproken wordt. Ben je niet heel goed in Engels? Dan kun je makkelijkere films kiezen, bijvoorbeeld tekenfilms. Je hebt dan makkelijker taalgebruik en als je de film al een beetje kent, is het makkelijker om te volgen waar het over gaat.

Schrijf woorden op

Als je moeite hebt om bepaalde woorden te onthouden, dan kun je ze het best een paar keer opschrijven met de betekenis erbij. Zo onthoud je ze beter en sla je de woorden gemakkelijker op.

Oefen je uitspraak

Probeer gesprekken in het Engels aan te gaan, bijvoorbeeld op je werk aan de telefoon. Of spreek mensen aan in het buitenland en praat Engels met ze. Je kunt ook thuis oefenen en je partner vragen je hierbij te helpen.

Wees niet bang voor fouten

Veel mensen zijn bang om fouten te maken. Dat is niet nodig. Het is al heel wat dat je het probeert. Iemand die geen Nederlands spreekt, zal alleen maar waarderen dat je een poging waagt. Probeer van je fouten te leren en zo je Engelse kennis te verbeteren. Sta dus open voor kritiek, daar leer je alleen maar van.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020