Excite

Tips om Engelse woorden te oefenen

Het kan erg lastig zijn om Engels te leren. Hoe onthoud je al die woorden? Er zijn veel manieren om Engelse woorden te oefenen én te onthouden. Daarom vind je hier alvast enkele tips.

Schrijf woorden over

Het kan erg nuttig zijn om de woorden die je moet leren op te schrijven. Schrijf ze op van het Engels naar het Nederlands en andersom. Doe dit meerdere keren en de woorden zullen hierdoor beter blijven hangen. Het kan ook helpen om een keer bovenaan de lijst te beginnen, maar ook een keer onderaan. Zo heb je telkens andere volgordes en dat werkt om de woorden beter te onthouden. Na een tijdje bedek je één kant van de woordenlijst en probeer je te kijken of je de woorden nog weet. Je kunt ook vragen of iemand je wil overhoren. Zet een streepje bij de woorden die je nog niet kent en leer het op deze manier nogmaals.

Probeer een verband te vinden

Sommige Engelse woorden lijken heel erg op de Nederlandse woorden. "Brood" is bijvoorbeeld "Bread". Probeer dus verbanden te vinden tussen de woorden, zo kun je ze makkelijker onthouden. Ook wanneer er geen duidelijk verband is, kun je alsnog proberen om een verband te leggen tussen de woorden.

Kijk Engels op televisie

Kijk veel naar de televisie. Kijk films of series en luister goed naar wat er wordt gezegd. Bij voorkeur kijk je films zonder Nederlandse ondertiteling. Bij veel dvd's kun je ook voor Engelse ondertiteling kiezen. Je leest dan ook de woorden wanneer je ze hoort en dat kan het oefenen van Engelse woorden veel makkelijker maken. Je bent immers al een beetje bekend met de taal en dat maakt alles veel minder 'vreemd' en onbekend.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021