Excite

Leer een Engelse sollicitatiebrief schrijven

Als werkzoekende wordt het steeds belangrijker om je ook in het Engels goed te kunnen presenteren. Voor internationale bedrijven wordt het dan ook steeds meer de standaard om een Engelse sollicitatiebrief te schrijven. In dit artikel lees je tips hoe je het beste zo'n sollicitatiebrief in het Engels kunt opstellen.

Sollicitatie in Engels

Behalve de taal zijn er nog meer verschillen in sollicitatiebrieven. De vorm is het belangrijkste; daarbij gaat het erom dat je een sollicitatiebrief in het Engels nooit langer maakt dan één pagina. Het belangrijkste is om je cv te presenteren en je motivatie voor het bedrijf goed naar voren te laten komen.

In je cv is het de bedoeling dat je ingaat op je kwaliteiten en ervaring die je hebt opgedaan bij je vorige functies. Omschrijf dus in je Engelse cv goed wat je werkzaamheden zijn geweest en voeg een inhoudelijke omschrijving van je opleiding toe. Het is ook belangrijk om naast informatie over werk en studie een duidelijke omschrijving te geven van je persoonlijke vaardigheden, zoals computerkennis en vrijwilligerswerk.

De vorm van een Engelse sollicitatiebrief

Een Engelse sollicitatiebrief schrijven moet natuurlijk foutloos in grammatica, spelling en in toon. Grammatica kun je makkelijk controleren met een woordenboek en spelling met de spellingscontrole op je computer. Voor de juiste toon, zoals aanspreektitel en afsluiting, is het handig om een Engelse voorbeeld sollicitatiebrief erbij te houden. Zoek daarvoor via Google naar de beste voorbeelden. Houd rekening met de juiste aanspreektitel: bij een Amerikaans bedrijf is het gewoonte om de voornaam uit te schrijven in de aanhef, terwijl bij een Brits bedrijf simpelweg de titels Ms of Mr voldoende zijn. Academische titels vervangen deze aanhef.

Engelse brief: de spelling

Heb je twijfels over je Engelse spelling? Dan kan het zinvol zijn om een extern bureau in te schakelen om je spelfouten eruit te filteren. Je stuurt je brief op, betaalt een vast bedrag en krijgt hem nagekeken weer terug. Er bestaan ook bureaus die je kunnen helpen om een Engelse sollicitatiebrief schrijven door standaardbrieven aan te leveren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021