Excite

Hoe kun je Engels leren praten?

Voor je werk heb je misschien geregeld contact met Engelssprekende mensen. Het is dan van groot belang dat je zelf ook Engels kunt spreken. Daarom kun je Engels leren praten en jezelf verbeteren in de Engelse taal.

Volg cursussen

Om je Engels te verbeteren, kun je het best cursussen volgen. Er zijn speciale cursussen die echt gericht zijn op het spreken van het Engels. Ook heb je cursussen die schrijven en spreken combineren, ook die combinatie kan natuurlijk erg handig zijn. Er zijn thuisstudies maar ook avondcursussen. Zoek daarom iets wat bij jou past!

Oefenen

Heel belangrijk is om te oefenen. Praat bijvoorbeeld een hele dag met je partner in het Engels of probeer in het Engels te denken. Als je een woord niet weet, zoek je het op. Door geregeld te oefenen, leer je de Engelse taal sneller en gemakkelijker en blijf je woorden onthouden. Ook wanneer je eens in het buitenland bent of bijvoorbeeld iemand aan de telefoon hebt op je werk die Engels spreekt, kun je de dingen die je geleerd hebt toepassen.

Schaam je niet

Veel mensen schamen zich wanneer ze een andere taal moeten spreken. Ze zijn veel te bang om fouten te maken. Ze zijn bang dat ze voor schut staan en dat de ander hen zal uitlachen. Het is heel belangrijk om je niet te schamen. Je moet in ieder geval je best doen maar natuurlijk is de kans aanwezig dat je fouten maakt. Maar bedenk het volgende: de ander kan waarschijnlijk geen Nederlands en vindt het dus al erg prettig dat je je best doet om toch te kunnen communiceren aan de hand van de meest gesproken taal ter wereld.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020