Excite

Engels leren spreken

De Engelse taal behoort, samen met onder andere Duits, Spaans en Chinees, tot de wereldtalen. Meer dan 350 miljoen mensen heeft Engels als moedertaal, maar het totaal aantal mensen dat Engels spreken, (dus inclusief Engels als tweede taal) ligt ver boven de 1 miljard. Hoor jij daar zelf niet bij en wil je Engels leren spreken? Er zijn verschillende manieren om deze prachtige taal onder de knie te krijgen.

Engels leren via de praktijk

Een van de leukste en beste manieren om de Engelse taal te leren verstaan en spreken, is door er direct in de praktijk mee aan de slag te gaan. Hiertoe zijn speciale taalreizen in het leven geroepen, zoals die van Speakfun. Je volgt dan in groepsverband lessen, maar daarnaast is er veel ruimte voor vrijetijdsbesteding (uitjes e.d.), waarbij je het geleerde direct in de praktijk kan gaan toepassen. Een leuke bijkomstigheid is natuurlijk dat je ook meteen wat van het land ziet.

Klassikaal leren

Ben je niet zo reislustig aangelegd, maar trekt het je wel aan om in klassikaal verband te studeren? Dan is een cursus Engels wellicht wat voor jou! Ook hier zijn er verschillende instanties die dergelijke cursussen en trainingen aanbieden: TalenTwente is er één van. De meeste van deze cursussen worden 's avonds gegeven zodat ze uitstekend te combineren zijn met je werk. Misschien betaalt je baas zelfs je studie voor je!

Voor de doorzetters: thuis studeren

Zie je het niet zo zitten om weer plaats te nemen in de schoolbanken, dan kan je uiteraard ook kiezen voor een thuisstudie. Daar heb je wel doorzettingsvermogen en discipline voor nodig, want er is niemand die je achter je broek aanzit. Via bekende thuisstudie-organisaties als de LOI, NTI en NHA is het mogelijk om Engels te leren, ongeacht je niveau: er zijn studies voor zowel beginners als gevorderden verkrijgbaar.

Via de tv en het internet

Als je het leren van de Engelse taal niet belangrijk genoeg vindt om er een hele cursus voor te beginnen óf je wilt weten of het leren van een taal wel iets voor jou is, dan kan je natuurlijk beginnen om gewoon eens wat losse woordjes op te doen. Eens een kijkje nemen op Engelstalige sites of een programma (proberen te) volgen via bijvoorbeeld de BBC of CNN, is nuttiger dan je denkt! De beelden in het programma helpen je om het verhaal te volgen, en onbewust pik je toch heel wat woorden en zinnen op. Ook dat kan een manier zijn om je Engels te verbeteren: je zal zien, Engels leren is gemakkelijker dan je denkt!

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021