Excite

Hoe schijf je een Engels cv?

Solliciteren moet steeds vaker in het Engels. Op de Nederlandse werkvloeren is de voertaal namelijk steeds vaker Engels. Solliciteren in het Engels is net een tikje anders dan je gewend bent van het Nederlands. Een Engels cv en een Engelse sollicitatiebrief zijn meer gericht op je competenties en vaardigheden, en veel minder op je functieomschrijving.

Opzet Engels cv

Een cv in het Engels bevat een uitgebreidere omschrijving van je werkzaamheden in je baan. Ook nevenactiviteiten tijdens je studie of vrijwilligerswerk zijn belangrijk bij het opstellen van een Engels cv. Begin met je persoonlijke informatie. Schijf boven het cv je naam, contactinformatie en je e-mailadres. Vergeet bij een Engels cv ook niet je nationaliteit en - als je wil - je sekse. Zeker in een internationale werkomgeving geeft een voornaam niet altijd genoeg informatie bij het solliciteren. Uiteraard mogen bedrijven niet discrimineren op sekse, dus je hoeft dat niet te vermelden.

Werkervaring omschrijven

Laat in je werkervaring goed blijken wat je hebt geleerd op je baan of stage. Omschrijf ook voor welke uitdagingen je hebt overwonnen en wat je ontwikkeling is geweest op je functie. Laat blijken dat je progressie hebt geboekt in je werk.

Educatie omschrijven

Opleidingen zijn een belangrijk onderdeel van ieder cv. Geef een korte omschrijving van je belangrijkste vakken van je opleiding. Als je goede cijfers hebt gehaald, noem je deze. Vergeet ook geen onderscheid te maken tussen je major en je minors. Als je in het buitenland hebt gestudeerd, noem dan de school en de cursussen die je hebt gevolgd. Geef ook hier je cijfers aan als je bovengemiddeld hebt gescoord. Als het relevant is voor de functie waar je op solliciteert, vermeld je ook de titel van je scriptie of afstudeeronderzoek.

Controleren op spelfouten

In een Engels cv liggen spelfouten natuurlijk op de loer. Hoewel tekstverwerkers als Word een goede spellingchecker hebben, kan het nooit kwaad om een native speaker te laten kijken naar je Engels taalgebruik. Let vooral goed op je functieomschrijvingen in het Engels en ook de naam van je opleiding is vaak niet één op één te vertalen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021