Excite

Eindexamen Frans uitgesteld

Pech voor vakantievierende scholieren, want het eindexamen Frans is uitgesteld tot morgen. Het geldt alleen voor het examen voor het VWO. Een kleine 17.000 leerlingen worden de dupe van het uitgestelde examen. Veel scholieren plannen hun vakantie direct na het laatste examen, om er zo even lekker tussenuit te gaan.

Diefstal examen Frans

Woensdag maakte het LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren) bekend dat het examen uitgesteld zou worden naar donderdag 13.30. De verplaatsing was het directe gevolg van een diefstal van het officiële eindexamen Frans. Op dinsdagavond stond het examen al op het internet. Het College voor Eindexamens (CvE) gaat aangifte doen van diefstal. Dat heeft Geert van Lonkhuyzen, directeur van het college, laten weten. “Er is sprake van diefstal, zodra ik de gelegenheid heb ga ik naar de politie om aangifte te doen,” aldus Van Lonkhuyzen.

Eindexamenreis uitstellen

Ondertussen nemen scholieren het de dieven niet in dank af. Het LAKS kreeg vandaag duizenden klachten binnen naar aanleiding van het uitstellen van het eindexamen Frans. Een van de getroffen scholieren twitterde dat hij vannacht naar Curaçao zou vliegen, maar nu in Nederland moet blijven om het Frans examen te maken. Ook andere vakantievierende scholieren balen als een stekker, omdat ze bijvoorbeeld de eindexamenreis met een dag moeten uitstellen.

Balen voor examenkandidaten

De Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker is ook bepaald niet blij dat het eindexamen Frans is uitgesteld. “Het is natuurlijk ontzettend balen voor alle examenkandidaten die hard hebben zitten blokken om vandaag examen te doen,” zei hij woensdag. “Zo verstier je het voor alle leerlingen.” Dekker ziet ondanks het vakantieleed toch nog wel een lichtpuntje: “Iedereen heeft nu een extra dag om te leren. Daar wens ik ze ontzettend veel succes bij.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021