Excite

Een sollicitatievoorbeeld voor je sollicitatiebrief!

Zoek je naar een nieuwe job, dan ontkom je niet aan het schrijven van een sollicitatiebrief. Voor velen een ernstige struikelblok want een sollicitatiebrief schrijf je immers niet iedere dag. Het is niet zomaar een brief, het is ons visitekaartje naar onze eventuele nieuwe werkgever toe. Hoe schrijven we een geschikte en in het oog springende sollicitatiebrief? Met deze tips en sollicitatievoorbeeld kom je beslist goed uit de hoek!

Een goede structuur

Zorg in de eerste plaats voor een goede structuur van je sollicitatiebrief. Dat is erg belangrijk, want het is de basis van je sollicitatiebrief. Deel je sollicitatiebrief in in verschillende alinea's, die telkens een antwoord bieden op de meest prangende vragen. Wat is de aanleiding voor je sollicitatie? Voor welke betrekking solliciteer je? Waarom wens je van job te veranderen? Waarom koos je voor dat bepaalde bedrijf en die jobaanbieding? Waarom moet men je voor die betrekking aannemen en hoe kan de rekruteerder met jou contact opnemen? Evenveel vragen die in je sollicitatiebrief een antwoord moeten krijgen.

Geef je sollicitatiebrief persoonlijkheid

Zorg voor een originele sollicitatiebrief, knip- en plakwerk is uit den boze. Spreek de rekruteerder persoonlijk aan, probeer daarom te achterhalen aan wie je sollicitatiebrief gericht moet worden.

Zet je kwaliteiten in de verf

Zet in je sollicitatiebrief je kwaliteiten in de verf. Maak duidelijk dat jij de ideale kandidaat bent en zoveel meer te bieden hebt dan alle andere kandidaten. Hou je aan de realiteit en kies de gulden middenweg wanneer je het over je kwaliteiten hebt. Overdrijf niet, maar wees tegelijkertijd ook niet te bescheiden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021