Excite

Een jobadvertentie plaatsen

Nieuwe werknemers kun je krijgen door een aanbeveling van iemand. "Mijn nichtje is nog op zoek naar werk," zul je dan vaak horen en een positief verhaal over het nichtje. Je kunt ook op andere manieren personeel werven. 1 van die manieren is een jobadvertentie plaatsen.

De inhoud van de advertentie

De advertentie is heel belangrijk, je wil immers de beste werknemer krijgen. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de advertentie.

Eisen voor de werknemer

Als werkgever heb je eisen waaraan je personeel moet voldoen. Dat kunnen meerdere dingen zijn. Het kan gaan over een werk- en denkniveau, over een woon- werkafstand of ervaring met de werkzaamheden. Vaak moet de werknemer aan die eisen voldoen om aangenomen te worden, maar soms heeft hij geluk. Bijvoorbeeld door een creatieve brief.

Wat krijgt de werknemer?

Het is verstandig om jouw vacature en bedrijf aantrekkelijk voor te stellen. In periodes waar er veel vraag en weinig aanbod is, is dat minder belangrijk. Men zoekt dan immers werk, ook bij bedrijven die minder leuk lijken, maar probeer toch altijd je bedrijf te promoten! Je kunt het salaris in de advertentie vermelden. Ook de hoeveelheid uren zijn belangrijk, voor zowel de werkgever als de werknemer. Daarnaast kun je de werksfeer benoemen. Denk daarbij aan: "Wij bieden een leuk, gezellig informeel team waarbinnen je je werkzaamheden gaat verrichten." Vergeet ook niet de werkzaamheden te benoemen. Dat is een erg belangrijk punt, want daarop zal de sollicitant voornamelijk reageren.

De advertentieplek

Je kunt de advertentie in de krant zetten. ait kost vaak geld en veel mensen kijken niet meer in de krant op zoek naar vacatures. Op internet zijn er veel meer mogelijkheden. Je kunt denken aan sites als Monsterboard.nl en Jobsvandaag.be. Denk bij het plaatsen ook aan andere platforms om je jobadvertentie te plaatsen. Social media zoals Twitter en Linkedin worden steeds belangrijker. Op Twitter kun je hashtags gebruiken om de juiste werknemer te vinden. Ook kun je de vacature op je eigen website zetten.

Laten plaatsen

Je kunt ervoor kiezen om zelf de advertentie te plaatsen, maar je kunt het ook laten doen door een speciaal bureau. Zij nemen alles uit handen. Vaak doen zij ook een voorselectie in de reacties. Mensen die niet aan 1 of meer eisen voldoen, halen ze eruit. Dat kost natuurlijk geld, dus het is het afwegen waard of je het zelf doet of het laat doen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021