Excite

Een fotografiecursus online volgen

De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent dat veel mensen op vakantie gaan en daar mooie foto's willen maken. De camera's vinden momenteel dan ook gretig aftrek.

Waarom een fotografiecursus?

Om echt mooie foto's te maken, heb je een goede camera nodig. Dat kan een compacte camera zijn of een digitale spiegelreflex. Daarnaast kun je een cursus volgen. Zo een cursus kan je in een avondschool volgen maar een fotografiecursus is evengoed online te vinden. Door een cursus leer je trucjes en tips. Daardoor kan je meer uit je camera halen. Wanneer je de cursus gaat doen, doe dit met de camera die meegaat op vakantie. Heb je nog geen camera? Verdiep je er dan in voor je met een cursus begint.

Gratis cursussen

Een plek om gratis een workshop te krijgen, is Youtube. Op deze site staan heel veel filmpjes over fotografie. Het voordeel van clips is dat je kunt zien wat de maker doet. Ook vind je reviews van verschillende camera's en lenzen. Op de site van cameraportal.nl krijg je een uitgebreide cursus over digitale fotografie. Je krijgt uitleg over wat er zoal belangrijk is en verder is er ook een hoofdstuk over de verschillende soorten camera's beschikbaar. Dat is handig als je twijfelt over een nieuwe camera.

Betaalde cursussen

Er zijn natuurlijk ook cursussen die betaald zijn te vinden op het internet. Die kun je dan bestellen en krijg je dan toegestuurd. Dat kan per e-mail zijn, maar ook per post is mogelijk. Daarnaast kun je vaak in groepsverband een cursus van een aantal weken volgen.

Een betaalde cursus staat bijvoorbeeld in de rentepuntenwinkel van ING. Ze hebben 2 soorten workshops: portretfotografie en landschapsfotografie. De cursussen zijn verschillend van prijs. Zo is de landschapsfotografiecursus 37,50 euro en 3.750 rentepunten waard. Om deze cursus aan te schaffen, moet je wel klant zijn bij ING.

Daarnaast bestaat er ook een hbo-opleiding voor fotografie: de fotoacademie. Hier word je opgeleid tot zelfstandig fotograaf, dit is dus niet echt een cursus maar eerder een echte opleiding. De academie kan je in meerdere steden in Nederland volgen waaronder Rotterdam en Nijmegen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021