Excite

Duits: word een vertaler

Goed in Duits? Word een vertaler! Dat is een prima vak waar je nog best goed mee kunt verdienen. Belangrijk is wel dat je de taal goed beheerst uiteraard.

Begin met basiscursussen

Als je Duits nog niet zo goed is, moet je beginnen met basiscursussen. Zo leer je de basisregels. Welke woorden moeten met hoofdletter worden geschreven en hoe zit het met de zinsbouw? Pak dan wel meteen een cursus waarbij je ook het schrijven leert, zodat je dat meteen kunt aanpakken voor een eventueel beroep als vertaler. De basiscursus Duits kun je uitbreiden met een cursus voor gevorderden.

Doe een vertaalopleiding

Een vertaalopleiding kun je doen wanneer je Duits goed genoeg is om de stap te nemen. Je leert bij een vertaalopleiding echt de kneepjes van het vak. Lang niet iedereen volgt een vertaalopleiding, maar kan wel een toegevoegde waarde zijn. Vertalen is namelijk meer dan zinnen letterlijk vertalen. Je leert hoe je zinsbouw goed kan zijn en hoe je met spreekwoorden om moet gaan.

Opdrachten krijgen

Als je denkt dat je vertaler Duits kunt worden, kun je op zoek gaan naar opdrachten. Diploma's zijn niet verplicht: vaak moet je een stukje proefvertalen om te laten zien wat je in huis hebt en of je goed bent. Er zijn veel plekken waar je opdrachtgevers kunt vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op www.freelance.nl, waar dagelijks freelancers worden gezocht. Er staan ook regelmatig opdrachten voor vertalers bij. Je zou ook bedrijven in je omgeving kunnen aanschrijven om te laten weten dat je graag wilt vertalen. Wie weet komt er wat moois uit!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020