Excite

De modeacademie van Antwerpen

De mode academie van Antwerpen is te vinden in de Nationalestraat en is onderdeel van de Hogeschool Antwerpen.

Geschiedenis

De Academie startte in 1963 toen Mary Prijot startte met een afdeling modetekenen. In de jaren 80 studeren een aantal ontwerpers af die inmiddels wereldwijd bekend zijn. Die kregen de naam 'Antwerpse 6'. Het zijn Walter Van Beirendonck, Dries Van Noten, Marina Yee, Dirk Van Saene, Dirk Bikkembergs en Ann Demeulemeester. Het is aan deze 6 ontwerpers (The Antwerp Six) te danken dat de Antwerpse opleidingsschool een internationale reputatie kreeg. In 2006 werd niemand minder dan Walter Van Beirendonck zelf directeur van de modeafdeling.

Student worden

Je kunt niet zomaar student worden aan deze hogeschool. Allereerst moet je een heel strenge toelatingsproef doorkomen. Als je daar door geraakt, begin je aan een opleiding die 4 jaar duurt.

Jaarlijkse modeshow

Elk jaar staat er een modeshow op het programma. Daar komen zo maar even 6000 bewonderaars uit de hele wereld op af. Een internationale jury beoordeelt tijdens deze showavond de creaties van de studenten.

Dirk Bikkembergs

Wie inmiddels het bekendste gezicht is geworden van de Antwerp Six is moeilijk te zeggen. Ontwerper Dirk Bikkembergs springt eruit met, naast zijn 'gewone collectie' voor dames, heren en kinderen, een prachtige sportcollectie. Die draagt de naam DBSC. Exclusieve voetbalschoenen, de professionele voetballers die zijn modeshow lopen en het Sloveense nationale team: allemaal van de hand en inspiratie van DB zoals hij zich graag laat noemen. En als je een keertje in Milaan bent, breng dan zeker een bezoekje aan zijn flagstorewinkel daar. De inrichting alleen al is een juweeltje. Goedkoop kun je DB niet noemen. Een paar sneakers voor de allerkleinsten gaan over de toonbank voor ongeveer € 75.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021