Excite

De bouw: elke dag weer een uitdaging

Als er één baan niet alleen gevarieerd is, maar ook uitdagend en bevredigend, dan is het wel een baan in de bouw. De bouw is elke dag anders en heeft één groot voordeel: je bent elke dag bezig met het opbouwen van iets. Dat zorgt ervoor dat je elke dag aan het eind van de dag met een tevreden gevoel naar huis kunt gaan.

Een baan in de bouw is er in allerlei soorten en maten. Je kunt helemaal in het begin actief zijn, bijvoorbeeld als timmerman of bouwvakker. Je kunt echter ook later in het proces je steentje bijdragen. Als elektricien of stukadoor.

Als je bij een groot bedrijf terecht komt, dan is de kans groot dat je je met één ding bezig zult houden. Je werkt dan vaker langs elkaar heen. Als je in een kleiner bedrijf werkt, dan is de kans weer groot dat je van alles wat moet doen. Ook dat is leuk en heel erg leerzaam. Het team waarmee je werkt is vaak hecht en je werkt veel meer samen dan in een groot team. Het resultaat dat je samen neer zet, is dan ook echt team work.

Een leuke baan in de bouw vind je misschien wel dichterbij dan je denkt. Schrijf bouwbedrijven in de omgeving aan en informeer of ze nog mensen nodig hebben. Vaak kun je via hen nog een (extra) vakgerichte opleiding volgen, waardoor je straks nog beter voorbereid bent op de leuke uitdaging die je te wachten staat!

Afbeelding: Flickr account Etereal9

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021