Excite

Een goed CV maken

Hoe maak je een goed CV? Dat is een vraag waar veel pas afgestudeerden zich mee bezig houden. Een goed CV is namelijk je visitekaartje waarmee jij je carrière gaat beginnen. Lees hier op hoe je een CV moet maken en hoe je een Curriculum Vitae op de beste manier vormgeeft.

Een CV maken

Een CV maken doe je om jezelf kort en overzichtelijk te kunnen presenteren bij een bedrijf. Je CV is zoals gezegd je visitekaartje. Op een formele toon omschrijf je werkervaring, opleidingen en relevante vaardigheden, nevenactiviteiten en hobby's. Afhankelijk vanwaar je wilt solliciteren kan het handig zijn om je CV aan te passen op de functie die je ambieert. Zoekt het bedrijf een teamplayer? Zorg dan dat je lidmaatschap van een voetbalteam vermeldt bij je hobby's.

Hoe maak je een goed CV?

Een goed CV heeft vast onderdelen. Vaak staan je persoonlijke gegevens bovenaan, gevolgd door je opleidingen en werkervaring. Aan het einde van je CV is ruimte voor je aanvullende cursussen, een omschrijving van je vaardigheden, nevenactiviteiten en hobby's. Eventueel kun je referenties of een foto toevoegen.

Bij een CV maken ben je niet gebonden aan een vaste volgorde van deze elementen. Zo kun je beginnen met enkel je naam, gevolgd door je werkervaring. Je contactgegevens kunnen bijvoorbeeld ook helemaal aan het einde van je CV, als een soort motivatie om contact met jou op te nemen.

Vergeet bij je werkervaring niet om aan te geven wat je hebt geleerd tijdens je werk. De skills en verantwoordelijkheden die je tijdens je werk hebt opgedaan worden steeds belangrijker voor recruiters.

CV laten opvallen

Bij krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijk dat je CV opvalt in een stapel van 300 brieven. Daar moet je rekening mee houden als je een CV gaat maken. Je CV laten opvallen doe je door gebruik van gekleurde kopjes en een vernieuwende opmaak van de verschillende onderdelen op je CV. Een foto kan ook zorgen voor een persoonlijke touch. Bedenk wel dat een overdaad aan opmaak juist een tegengesteld effect kan hebben. Hou dus rekening met het soort bedrijf waar je solliciteert.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021