Excite

Volg een cursus tennisleraar en leer anderen tennissen.

In de zomer lekker buiten en 's winters warm in de hal; de tennisleraar heeft het beste van de seizoenen. Of je nu jeugdige beginners de eerste balvaardigheden leert of potentieel talent klaarstoomt voor de top: tennisles geven blijft altijd dankbaar werk. Als je een cursus tennisleraar volgt, kies je dus in ieder geval voor een beroep dat veel voldoening geeft.

Een cursus tennisleraar volgen bij de tennisbondEen cursus tennisleraar kun je volgen bij de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB). Deze vereniging bestaat al sinds 5 juni 1899 en is de autoriteit op tennisgebied in Nederland. De bond is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de tennissport in Nederland en verleent ook de licenties aan tennisleraren. Zonder deze vergunning mag je officieel geen tennisles geven. De enige manier om een licentie te behalen, is het volgen van een cursus tennisleraar. Eens je je diploma op zak hebt, kan je je licentie aanvragen bij de KNLTB.

Het lesprogramma van de cursus tennisleraarIn de cursus tennisleraar die de KNLTB biedt, leer je lesgeven aan tennissers van niveau negen tot en met zes van alle leeftijden. Verder staat er samenwerking, het organiseren van activiteiten en het maken van voortgangsrapportages van je leerlingen op het lesprogramma. Tijdens de cursus wordt je bekwaamheid en theoretische kennis regelmatig getest. De lessen worden wekelijks gegeven in kleine groepen. Meer informatie over deze cursus staat op www.knltb.nl. Hier vind je ook mogelijkheden voor vervolgopleidingen. Dit is zeker interessant mocht je na je eerste cursus tennisleraar graag verder willen leren om de betere spelers les te kunnen geven.

Een cursus tennisleraar via het mboEen cursus tennisleraar kun je in sommige gevallen ook volgen bij een mbo-college in je buurt. Er zijn verschillende scholengemeenschappen die een cursus tennisleraar verzorgen die goedgekeurd is door de KNLTB. Keuze genoeg dus om meteen aan de slag te gaan!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021