Excite

Een cursus fotografie online, gebruik de volgende tips

Een cursus fotografie online volgen is zeker het overwegen waard. Allereerst is er al de prijs. De meeste cursussen die op locatie gegeven worden zijn vrij prijzig. Een bedrag van 30 tot 50 euro per keer is geen uitzondering. Uitgaande van vier tot tien keer betaal je dus 120 tot 500 euro en dan heb je niet eens de duurste cursussen.

Niets ten nadele van deze cursussen, maar voor dat bedrag heb je een hele behoorlijke spiegelreflexcamera en misschien nog een leuke extra lens. Een cursus op internet is zeker niet minder en je hoeft niet eens lang te zoeken voor een goede gratis cursus.

Vergelijking met betaalde cursussen op locatie

Als je in een dure cursus stapt krijg je daar waarschijnlijk ook geen spijt van, maar er zitten vaak de volgende nadelen aan. De cursusleiders zijn vaak weg van hun eigen materiaal. Daarmee bedoel ik dat ze heel enthousiast zijn over de mogelijkheden van hun camera. Vaak bespreken ze dat dan alsof jij dat ook weet en gaan ze veel te snel. Bovendien kun je ook een andere camera hebben en dan is dat deel van zijn informatie niet voor jou bestemd. De mogelijkheden van jouw camera worden in diverse programma's op internet uitstekend beschreven dus je kunt rustig en in je eigen tempo van alles leren over de mogelijkheden die je camera biedt.

Een ander nadeel is dat zo'n cursus meerdere deelnemers heeft. Die willen allemaal aandacht, hebben allemaal vragen en willen allemaal iedere keer weten wat er goed of minder goed was aan hun foto. Op zich kun je daar van leren, maar als je op internet kijkt, worden daar ook veel foto's besproken. Daar leer je ook veel van, maar wel in je eigen tempo en op je eigen moment. Tenslotte is fotograferen ook veel doen en de theorie volgen die op internet net zo duidelijk behandeld wordt

De voordelen van een online cusrus fotografie op een rijtje

  • De cursus is gratis en dus heb je geld over voor de aanschaf van dure fotospullen.
  • Geen wachten op andere deelnemers om je vragen te stellen.
  • De mogelijkheid om aanwijzingen te herlezen of in je eigen tempo te volgen.
  • Vaak completer en overzichtelijker.
  • De mogelijkheid om bij meerdere aanbieders een cursus te volgen (specialisatie).
  • Bij veel cursussen de mogelijkheid foto's op te sturen om te beoordelen.

Zijn er ook nadelen aan een online cursus fotografie?

Voor sommigen zal het een nadeel zijn dat je moet lezen om je informatie te krijgen. Die luisteren liever of zien liever iets voorgedaan worden. Een ander nadeel is dat je thuis alleen achter een beeldscherm zit. Dus als je de cursus doet om je sociale contacten uit te breiden dan is online geen voordeel. Voor hetzelfde geld kun je echter ook een fotografievakantie boeken en daar je kennis van je online cursus combineren met het kennismaken met andere fotografen. Kun je gelijk zien of je online cursus fotografie effect heeft gehad.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021