Excite

Cursus boekhouden voor iedereen

Boekhouden kan niet iedereen; het is vaak namelijk geen kwestie van sommetjes optellen en kosten aftrekken. Boekhouden is echter wel voor iedereen te leren. Als je een cursus boekhouden volgt, dan leer je hoe je op de juiste manier de boeken bij kunt houden. En dat is handig, want je kunt deze kennis bijvoorbeeld gebruiken voor je eigen bedrijf, een bedrijf van vrienden of je persoonlijke boekhouding.

Waarom zou je een cursus boekhouden volgen? Omdat het heel prettig is als je zelf goed op de hoogte bent van zaken die met geld te maken hebben. Je kunt natuurlijk alles op je partner afschuiven en hopen dat hij of zij hier op de juiste manier mee om gaat, maar wat als jullie bijvoorbeeld uit elkaar gaan? Dan kom je ook op eigen benen te staan. En dan hebben we het nog niet eens over de gevallen waarin bleek dat de partner tóch niet zo goed in boekhouden was dan gedacht.

Voor de kosten hoef je het in ieder geval niet te laten. Een cursus boekhouden is vaak al vanaf een paar euro per maand te volgen. Betaal je in één keer, dan hoef je niet meer dan honderd euro kwijt te zijn. Ben je heel slecht in boekhouden? Dan is het wel verstandig om een cursus te nemen waar je ook persoonlijke begeleiding krijgt. Dit kan iets duurder uitpakken, maar een cursus waar je helemaal niets van begrijpt is sowieso zonde van het geld.

Afbeelding: Flickr account zolierdos

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021