Excite

Cursus boekhouden komt altijd van pas

Cijfers, getallen, aftrekposten en balansen: het zijn geen onderwerpen die iedereen aanspreken. Toch kan het geen kwaad om eens een cursus boekhouden te volgen. Je kunt er eventueel je werk van maken, maar je kunt er ook voor zorgen dat je eigen administratie ineens een stuk beter in elkaar zit. Dat is goed voor je gemoedsrust en levert je in de meeste gevallen ook nog wel iets op.

Een cursus boekhouden is op allerlei niveaus verkrijgbaar. Ook als je er weinig kaas van hebt gegeten en je wilt vooral de basisbeginselen onder de knie krijgen, dan is er een mooie cursus voor je te vinden. Als je niet teveel geld uit wilt geven, dan kun je het beste eerst kijken naar cursussen die in de buurt gegeven worden, bijvoorbeeld door verenigingen. Ook een goede optie is een thuisstudie. Let er wel op dat je kiest voor een cursus met begeleiding, zeker als je op dit gebied nog maar weinig kennis hebt.

Met een goede cursus boekhouden ben je geen jaren bezig: in de meeste gevallen kun je je cursus al binnen maximaal zes maanden afronden. In die periode zul je er misschien wat harder aan moeten trekken, maar het is te overzien. Mocht je de smaak ontzettend te pakken hebben, dan kun je natuurlijk altijd overwegen om een vierjarige opleiding op dit gebied te volgen, bijvoorbeeld accountancy. Denk er wel aan dat dat een veel grotere investering in tijd en geld vraagt!

Afbeelding: Flickr account Dave Dugdale

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021