Excite

Cursus boekhouden

Wil je leren boekhouden? Eduhub is een onafhankelijke vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen. De website rangschikt boekhoud cursussen op relevantie en ervaringen, op prijs of op lesduur.

Ben je op zoek naar een betaalbare basiscursus? Dan kun je het best de thuisstudie Basiskennis Boekhouden (BKB) volgen. De cursus is bedoeld voor mensen die met cijfers te maken hebben, of dat graag willen en geen boekhoudkundige achtergrond hebben. Gemiddeld duurt de cursus vijf maanden, uiteraard afhankelijk van je eigen studietempo. De cursus wordt aangeboden door verschillende instellingen, maar bij de NHA is deze met 99 euro het goedkoopste.

Een stapje verder gaat de cursus Basiskennis Calculatie (BKC). Bij deze cursus wordt inzicht van je verwacht in de bedrijfsvoering. Je leert op het juiste moment de juiste berekeningen te maken. De BKB en de BKC cursus kun je ook tegelijkertijd volgen. De NHA biedt dit aan, onder de naam van ‘financial assistant’.

Duurder maar korter zijn computerboekhoudcursussen. De NTI biedt er een aan voor 294 euro. Bij deze cursus leer je boekhouden met het programma Exact Online. Met deze praktijkgerichte opleiding kun je zo zelf aan de slag. Binnen drie maanden heb je gemiddeld een diploma. Vooral voor ZZP’ers en ondernemers is deze cursus handig, zo kunnen ze na het behalen van de cursus gemakkelijk hun eigen boekhouding doen.

De meeste boekhoudcursussen zijn thuisstudies. Wil je liever niet thuis studeren? Dan kun je bijvoorbeeld een avondopleiding volgen. Kijk wel even of er een aangeboden wordt in de regio waar je woont. Een van de snelste boekhoud cursussen wordt aangeboden door opleidingsinstituut Markus Verbeek Praeheb. In twee dagen leer je hier boekhouden. Nadeel is dat de cursus nogal prijzig is (395 euro) en dat je geen diploma, maar een certificaat van deelname ontvangt na afloop.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Ginny

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021