Excite

Ga ook de beursvloer op met behulp van een cursus beleggen voor vrouwen

Er wordt gezegd dat vrouwen betere beleggers zijn dan mannen. Vooralsnog is het toch het mannelijke geslacht dat het meeste te vinden is op de beursvloer. Toch zijn er steeds meer vrouwen geïnteresseerd in beleggen. Ze richten daarvoor onderlinge beleggersclubs op of trekken alleen de stoute schoenen aan met behulp van internet of een boek. Maar het kan gemakkelijker. Er zijn cursussen die je de beginselen van de aandelenmarkten en obligatiefondsen kunnen leren. En er is zelfs een cursus beleggen speciaal voor vrouwen.

Mama Cash maakt je wegwijs in financiën

Mama Cash is een vrouwenfonds dat innovatieve initiatieven van vrouwen ondersteunt. En die mogen dan best taboes doorbreken. Daarom geeft de organisatie ook cursussen voor vrouwen op financieel gebied. Wil je met je geld de beurs op dan kun je hier een cursus 'beleggen voor beginners' volgen die gericht is op vrouwen. Het is een basiscursus van twee avonden die je alle belangrijke beurstermen leert. Ook ontdek je hoe je berichten uit de media kunt inzetten voor de koersbepaling van je beleggingsstrategie. Surf voor meer informatie over deze cursus even op mamacash.nl en klik op 'financiële cursussen'.

Gratis cursus beleggen via de Open Universiteit

Wil je je verder verdiepen in de beurswereld dan kun je de gratis studie 'Beleggen' van de Open Universiteit volgen. Deze cursus beleggen is niet speciaal op vrouwen gericht. Maar ben je er  benieuwd naar of vrouwen anders beleggen dan mannen, dan vind je in het onderdeel  'Beleggen en psychologie' een leuk hoofdstuk. Hierin kun je namelijk lezen welke verschillen er zijn ontdekt tussen mannelijke en vrouwelijke beleggers. Heb je interesse in deze studie gekregen, surf dan naar opener.ou.nl. Via 'bekijk het aanbod gratis cursussen' en 'beleggen' onder 'Managementwetenschappen', kom je bij de bovenstaande studie uit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021