Excite

Leer met een cursus antiek herkennen

Een cursus antiek herkennen kan een goede investering zijn. Misschien pik je dankzij de juiste opleiding de waardevolle stukken van de rommelmarkt en weet jij echt van onecht te onderscheiden op antiekmarkten. Een cursus antiek herkennen is ook lucratief doordat antieke voorwerpen door de jaren heen vaak toenemen in waarde. Wanneer je een eigen collectie aanlegt met verstand van zaken, dan heb je waarschijnlijk een zeer goede belegging voor later in je bezit. En als je de cursus antiek herkennen erg leuk vindt, is dit misschien wel een begin van je ontwikkeling tot antiekexpert.

Schriftelijke cursus antiek herkennen

Een cursus antiek herkennen kun je op je eigen tempo thuis leren met de cursus 'Antiek' van de LOI. Via speciaal ontwikkeld lesmateriaal leert deze opleiding je antieke voorwerpen zien en herkennen. Bovendien krijg je veel informatie over de achtergrond van antiek. Zo leer je bijvoorbeeld in te schatten wanneer een antiek voorwerp is gemaakt en waar het vandaan komt. Ook bestudeer je hoe je verschillende soorten antiek kunt onderscheiden. In de cursus antiek herkennen bij de LOI leer je verder over de gang van zaken in de antiekwereld. Hoe verloopt de handel in antiek en bric-à-brac? Wat zijn de belangrijkste veilinghuizen? En wie zijn de grote verzamelaars? Dit leer je allemaal in tien studiedelen, die ieder uit vijf hoofdstukken bestaan. Meer informatie staat op de website www.loi.nl.

Leer antiek herkennen in de klas

In de klas over antiek leren kan ook. Er zijn bijvoorbeeld in verschillende steden volksuniversiteiten die een cursus 'antiek herkennen' in het studieaanbod hebben. Leuk, want nu ontmoet je ook andere liefhebbers van antiek en kun je tijdens de cursus antiek herkennen met elkaar van gedachten wisselen. Wanneer je wilt weten of de volksuniversiteit in jouw omgeving zo'n cursus aanbiedt, kijk dan op www.volksuniversiteit.nl. Mocht er een cursus antiek herkennen in jouw buurt zijn, dan vind je hier ook meer informatie over de lestijden en het verloop van de lessen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021