Excite

Volg een cursus voor administratief medewerker

Ben je op zoek naar een nieuwe baan, of wil je je kennis in het administratieve vakgebied uitbreiden? Volg dan een cursus voor administratief medewerker. Met de kennis en vaardigheden die je opdoet in een dergelijke cursus, creëer je een heel scala aan nieuwe mogelijkheden voor jezelf en je carrière.

Wat houdt een cursus administratief medewerker in?

De meeste cursussen tot administratief medewerker zijn van MBO niveau en zijn doorgaans toegankelijk zonder specifieke vooropleiding.

Tijdens de cursus leer je over verschillende aspecten van het werk als administratief medewerker. Zo krijg je algemene vakken als extra training in bijvoorbeeld Nederlands en Rekenen. Ook vakken als bedrijfsoriëntatie en maatschappelijk culturele vorming komen aan bod.

Meer specifiek gericht op de praktijk zijn vakken als Dataverwerking, Zakelijke communicatie en Secretariaatspraktijk, waarin je zowel de theorie als de toepassing daarvan in de praktijk onder ogen komt.

Je kunt in de meeste cursussen ook kiezen om een ministage of praktijkdagen te doen. Hierdoor leer je nog beter om je opgedane kennis om te zetten in vaardigheden in de praktijk.

Zelfstudie of niet?

Cursussen voor administratief medewerker worden in verschillende vormen aangeboden. Je kunt kiezen voor een 'gewone' opleiding, waarin je klassikaal les krijgt en samenwerkt met je medecursisten op vaste dagen. Maar misschien komt dat je niet zo goed uit. Je hebt een baan, of verplichtingen thuis, waardoor je niet kunt meedoen in klassikaal verband. Of misschien vind je dat gewoon geen prettig idee.

Dan kun je ook een zelfstudie cursus administratief medewerker doen. Dan leer je dezelfde zaken als in klassikaal verband, maar dan fijn vanuit je eigen huis en in je eigen tempo.

Beroepsperspectieven

Zoals de naam van de cursus al aangeeft, wordt je getraind om werkzaam te zijn in het administratieve vakgebied. Je hebt uitzicht op werk als (directie-)secretaresse, data-typist, receptioniste en archivaris. Met een cursuscertificaat op zak maak je een goede kans een goede baan te krijgen, aangezien bedrijven graag mensen met kennis van zaken aannemen. Schrijf je dus snel in voor een cursus tot administratief medewerker!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021