Excite

Christine le Duc sluit acht winkels

  • © Getty Images
Erotiekketen Christine le Duc heeft besloten acht winkels te sluiten. Deze filialen zouden niet rendabel genoeg zijn. Hierdoor komen twintig mensen met een tijdelijk contract op straat te staan. Het bedrijf maakte dinsdag bekend dat de filialen in Hengelo, Amsterdam-Noord, Zoetermeer, Delft, Ede, Dordrecht, Emmen en één van de drie filialen in Arnhem gaan sluiten.

De vaste krachten worden niet ontslagen. Zij worden overgeplaatst naar de overige 25 filialen van de keten. Bij de overplaatsing zal zoveel mogelijk rekening worden gehouden met waar de werknemers wonen, zodat zij niet ineens heel ver hoeven te reizen. In totaal werken er 120 mensen bij Christine le Duc. Zij hebben zowel vaste als tijdelijke contracten.

Ondanks de sluitingen wil Christine le Duc wel uitbreiden en het liefst op gunstige locaties. De reden dat deze acht filialen sluiten, is dat ze op zogenaamde 'onaantrekkelijke' plekken gevestigd zijn en daardoor te weinig publiek trekken. De nieuwe winkels moeten dus geopend worden op A-locaties, zoals de vestiging aan De Meent in Rotterdam. Het is nog niet bekend hoeveel nieuwe winkels er geopend gaan worden.

Christine le Duc maakt onderdeel uit van Beate Uhse, een Duits erotiekconcern. Het bedrijf wist twee jaar geleden voor het eerst een positief resultaat neer te zetten: toen werd een omzet van 142 miljoen euro gerealiseerd, waarvan 1,3 miljoen euro aan winst. De keten richt zich vooral op vrouwen en is volgens Kees Vlasblom, financieel directeur van Beate Uhse, winstgevend. De winkel wordt ook voornamelijk bezocht door vrouwen. Af en toe komen er ook mannen langs. Koppels worden niet zo vaak gespot; slechts 11 procent van de bezoekers komt samen langs.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018