Excite

Doe een boekhouding cursus

Boekhouding cursus

Een cursus boekhouding is ideaal voor mensen die graag zelf de boekhouding willen doen van hun bedrijf. Denk hierbij aan iemand die ZZP'er is of die graag meer zijn kennis wilt uitbreiden. Er zijn talloze cursussen te doen, zowel avondscholen als thuisstudie. Informeer eens bij jou in de buurt welke avondcursussen er zijn of kijk op de website van LOI, NTI of Studieplan.

Begin met de basis

Als je nog niets van boekhouding weet, kun je het beste beginnen met de cursus basiskennis boekhouding. Dit is een algemene cursus waarbij je leert hoe de boekhouding in elkaar zit en waar je rekening mee dient te houden. Je leert over het boeken, de verschillende posten en hoe dingen moet afboeken. Aan het einde van de cursus kun je zelf een boekhouding maken en weet je hoe de basis in elkaar zit.

Computerboekhouden

Als je de basiskennis boekhouding hebt voltooid, kun je kiezen voor computerboekhouding. Hierbij leer je om de boekhouding te verwerken in een boekhoudprogramma, zoals Exact of Snelstart. Je krijgt handige tips en trucs en leert hoe de programma's werken waar veel bedrijven gebruik van maken.

Praktijkdiploma boekhouden

Om echt alle belangrijke dingen te leren die te maken hebben met de boekhouding, kun je voor het praktijkdiploma boekhouden gaan. Je kunt dan geheel zelfstandig de boekhouding bijhouden van een bedrijf. Je kunt dit praktijkdiploma met of zonder basiskennis boekhouding doen. Wanneer je al een diploma hebt voor de basiskennis, is het niet nodig om dit opnieuw te halen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020