Excite

Boekhouder worden? Volg een opleiding!

Word boekhouder, volg een opleiding. Je kunt een volledige opleiding volgen, maar ook cursussen om zo de basis beter te leren. Dit kan bijvoorbeeld een prima aanvulling zijn als je al administratief werk doet.

Basiscursus boekhouden

Tijdens een cursus boekhouden leer je hoe je zaken moet inboeken en waar verschillende kostenposten voor zijn. Ook leer je hoe je een boekhouding moet controleren en fouten kunt opsporen. Met een diploma BKB (basiskennis boekhouden) kun je vaak al een standaard boekhouding bijhouden in een klein bedrijf.

Computerboekhouden

Als je de basis kent van het boekhouden, dan ben je er vaak nog niet. Computerboekhouden is namelijk vaak anders dan de basiscursus. Je leert hier namelijk hoe boekhoudprogramma's werken en hoe je de kosten kunt inboeken in programma's als Exact of Snelstart. Let wel op of je cursus aansluit bij het programma dat jij op je werk leert. Je zou eventueel meerdere cursussen kunnen doen voor verschillende programma's, om zo je kennis te verhogen. Ook staat het vaak erg mooi op je CV als je kan aantonen hoeveel ervaring je hebt.

Praktijkdiploma boekhouden

Het praktijkdiploma boekhouden is een aanvulling op de basiscursus. Je leert hierbij alles wat je nodig hebt om een boekhouding te kunnen runnen in een bedrijf. Je kunt deze opleiding doen met de basiscursus erbij, maar ook zonder de basiscursus, wanneer je deze bijvoorbeeld al gedaan hebt. Als je dit diploma hebt in combinatie met het praktijkdiploma calculatie, dan heb je recht op het diploma 'Financial assistant'. Een prima aanvulling voor op je CV dus!

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021