Excite

Alles over een goede bloemist cursus

Bloemisten hebben een mooi vak; ze zijn de hele dag met de natuur bezig en kunnen hun creativiteit volledig kwijt in hun werk. Jij geeft een opdracht en zij zorgen voor een perfecte uitvoering. Droom jij ook van een leuke baan als bloemist? Een cursus volgen is de eerste stap om die droom te verwezenlijken.

Bloemist cursus op school

Je kunt een bloemist cursus op school volgen. De opleiding wordt onder meer gegeven op de verschillende AOC-terra scholen in Nederland. deze scholen zijn in praktisch elke provincie te vinden. Je hebt verschillende cursussen voor aankomend bloemisten: cursussen die zich vooral richten op de creativiteit die nodig is voor het vak, cursussen die gaan over de trends en de vaardigheden en cursussen die ook veel aandacht schenken aan de zakelijke kant van het vak bloemist. Die cursus is vooral handig als je erover denkt een eigen bloemisterij te openen.

Cursus vanuit huis

Natuurlijk kun je een bloemist cursus ook vanuit huis volgen. Je hebt hier niet één opleiding voor, maar wel verschillende cursussen die je op het gewenste niveau kunnen brengen. Een aantal voorbeelden: bloemschikken, de zakelijke kant, basistechnieken van het bloembinden, workshops voor het maken van bruidsboeketten en de verschillende cursussen Dutch Floral Arrangements, praktijk- en theorieopleidingen die op elkaar aansluiten en je steeds naar een hoger niveau brengen.

Heb je een cursus gevolgd en met goed gevolgd afgerond? Vraag dan altijd om een certificaat. Soms krijg je dan echt een diploma, andere keren blijft het bij een bewijs van deelname. In beide gevallen heb je echter iets om toekomstige werkgevers te laten zien!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021