Excite

Bewaking: iets voor jou?

Ben je op zoek naar een baan in de beveiliging? Dan is bewaking misschien wel iets voor je. De bewaking is eigenlijk een onderdeel van de beveiliging: je kunt bijvoorbeeld objectbewaker zijn, of bewaker van een bepaalde winkel. De bewaking is een mooie mogelijkheid om bij de beveiliging in te stappen. Als je later door wilt, dan kun je opleidingen volgen om meer allround beveiliger te worden.

Als bewaker kun je best regelmatig met bedreigende situaties te maken krijgen. Je moet dus niet snel bang zijn en je moet je goed in kunnen houden. Als bewaker kun je namelijk niet zomaar ontploffen en iemand aanvallen. Dat is niet je taak! Aan de andere kant moet je wel je mannetje staan op het moment dat de situatie daar om vraagt.

Natuurlijk worden er ook vanuit een nieuwe werkgever bepaalde eisen aan je gesteld. Wat die eisen zijn kun je ontdekken door verschillende advertenties en vacatures door te nemen. Denk je dan nog steeds dat de bewaking iets voor je is? Dan is het een goed moment om anderen te spreken die ook actief zijn in de bewaking. Dan hoor je de voor- en nadelen van het beroep uit eerste hand en kun je aan de hand daarvan alsnog beslissen wat je doet.

Je kunt er overigens ook voor kiezen om tijdelijk in de bewaking te werken. Veel bedrijven zitten te springen om goede krachten die bijvoorbeeld een half jaar of een jaar in de bewaking willen werken. Dan is het voor jou een mooie manier om te kijken of je het ook echt bevalt!

Afbeelding: Flickr account Jon’s pic

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021