Excite

Welke banen horen bij de beste beroepen 2012?

Elk jaar verschijnen ze wel: de toplijstjes. De beste film, het beste restaurant... maar ook het beste beroep hoort daarbij. De website careercast.com maakt er jaarlijks een. Ook voor de beste beroepen 2012 is al een exemplaar verschenen. Hierbij wordt gekeken naar de werkomgeving, de fysieke eisen, de vooruitzichten, het inkomen en de stress die de baan oplevert.

Wat zijn voor jou de beste beroepen van 2012?

Volgens het lijstje van careercast.com is de software engineer het beste af. Daarna komt de actuaris. Gelukkig zijn de beste beroepen 2012 niet alleen weggelegd voor hoogopgeleiden met een ijzersterk analytisch inzicht, want ook de tandartsassistente komt in de top vijf voor. Verder is er een plek voor de Human Resource-manager. Bovendien kun je ook in de online-wereld een van de beste beroepen vinden als online advertising manager.

Dat deze banen bij de beste beroepen 2012 horen wil niet zeggen, dat je dat dan ook maar moet worden. Het is namelijk niet voor iedere werknemer weggelegd om een baan als actuaris succesvol uit te voeren. En ook kan niet iedereen het geluid van een tandartsboor aanhoren. Het ideale beroep voor jou is natuurlijk een hele persoonlijke keuze.

Misschien staat bij jou goed verdienen wel op nummer 1. En vind je het niet erg dat de baan een beetje vreemd is. Dan zou je misschien kok op een Australische onderzeeboot kunnen worden. Volgens de website forbes.com verdient iemand in dat beroep bijna twee ton aan dollars per jaar. Of houd je wel van een glaasje wijn? Misschien kun je daar dan je beroep van maken. Een sommelier die erg goed is in zijn vak kan namelijk een flink salaris krijgen. Zo zie je dat de topsalarissen niet alleen achter het bureau worden verdiend.

Hoe kies je voor jezelf een van de beste beroepen 2012?

In de top tien van de beste beroepen 2012 zit misschien helemaal niet de juiste job voor jou tussen. Het is daarom goed om eerst uit te vinden wat het beste bij jou past. Dat kun je bijvoorbeeld doen met behulp van een loopbaantest en een loopbaancoach. Zo kun je je eigen top tien van topbanen samenstellen en gericht je loopbaan uitstippelen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021