Excite

Beleggingen kiezen doe je zelf

Beleggen is een tijdlang heel erg in geweest, maar daarna is de populariteit ook weer snel afgenomen. Dat kwam natuurlijk door de crisis op de beurs: veel mensen hadden te risicovol belegd en raakten veel geld kwijt in deze periode. Als je wel wilt beleggen, maar je wilt ook een beetje veilig zitten, kies dan gewoon voor vaste rente-beleggingen. Die zijn misschien wat minder spectaculair, maar je kiest ze zelf uit en kunt zo wel de basisbeginselen van het beleggen een beetje onder de knie krijgen.

Vastrentende beleggingen hebben een vast rendement. Dit betekent dat ze waarschijnlijk wat minder opleveren dan andere aandelen, maar het rendement is wel gegarandeerd. Dit is – zeker in deze tijd – ook heel wat waard. De hoogte van het vaste rendement is vanzelfsprekend weer afhankelijk van de looptijd. Een langere looptijd betekent vaak een hoger rendement.

Het is wel zo dat vastrentende beleggingen niet aan te raden zijn als je korter dan een jaar wilt beleggen. Dan levert je belegging bijna niets op, terwijl je op dat moment wel het nadeel ondervindt van niet de beschikking hebben over je eigen geld. Kies dus alleen voor dit type beleggingen als de rente gunstig staat en je je geld een poosje kunt missen. Anders kun je beter gaan voor bijvoorbeeld een deposito of informeren naar de mogelijkheden om voor je te laten beleggen. Uiteraard is het wat dat betreft nog steeds aan te raden om voorzichtig te werk te gaan, om verliezen te voorkomen!

Afbeelding: Flickr account jam_90s

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021