Excite

Maak carrière in de bedrijfsadministratie

Wie zeker wil zijn van een goede baan, kan met een gerust hart gaan voor bedrijfsadministratie. Bedrijfsadministratie is een opleiding die veelgevraagd is; er is namelijk geen bedrijf dat niet zonder een goede bedrijfsadministratie kan. Bovendien biedt het veel doorgroeimogelijkheden en kun je jezelf na het voltooien van de basisopleiding verder specialiseren.

Wat houdt het in?

De opleiding bedrijfsadministratie richt zich op een aantal facetten. Zo houd je je bezig met de bedrijfsadministratie op zich, denk aan het bijhouden van debiteuren en crediteuren, het opstellen van verslagen, enzovoorts. Ook bedrijfseconomie maakt deel uit van de opleiding. Daarnaast leer je hoe je goede rapportages en analyses maakt en hoe de belastingwetgeving precies in elkaar zit. Met deze opleiding kun je de boekhouding van bedrijven op een goede manier opzetten, bijhouden en de bedrijven adviseren over hun (financiële) mogelijkheden. Kortom, je wordt een onmisbare schakel binnen een succesvol bedrijf.

Carrière in de bedrijfsadministratie

Het vinden van een goede baan binnen de bedrijfsadministratie is geen probleem. Veel studenten bedrijfsadministratie komen terecht in leidinggevende functies. Logisch; een bedrijf loopt met financiële zaken liever geen risico's. Uiteraard is het ook mogelijk om door te leren voor accountant. Daarmee vergroot je je mogelijkheden verder.

Op school of thuis

De opleiding bedrijfsadministratie is zowel thuis als op school te volgen. Wie kiest voor een thuisstudie, krijgt hierbij begeleiding van professionele docenten. Wel moet je voor een thuisstudie voldoende discipline hebben; je krijgt hulp en goed materiaal, maar zult het werk uiteindelijk zelf moeten verzetten. Dat kan lastiger zijn als je niet dagelijks of wekelijks aan kunt schuiven in de collegebanken.

Erkend diploma

Na afronding van de studie Bedrijfsadministratie krijg je een erkend diploma. De duur van de studie is afhankelijk van het aantal modules dat je kiest. Elke module duurt drie tot vijf maanden. Als je kiest voor de Masteropleiding Bedrijfsadministratie (MBA), dan moet je rekening houden met een studieduur van 24 maanden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021