Excite

Banen in schoonmaak in belgië meestal via dienstencheques

Poetsen met dienstencheques is in België erg populair. Jaarlijks groeit de sector met gemiddeld twintig procent. Een job als poetsvrouw, en de laatste tijd ook meer en meer als poetsman, moet je nochtans niet onderschatten, want fysiek kan dit erg zwaar zijn. Hoe pak je je zoektocht naar een job in de schoonmaak aan, en wat zijn de mogelijkheden in deze sterk ondergewaardeerde sector? Maar het belangrijkste: wat steekt er maandelijks in het loonzakje van de poetsvrouw/man?

Schoonmaken in verschillende kanalen

Banen in de schoonmaak in België kun je zoeken via verschillende kanalen. Via industriële schoonmaak word je vooral ingeschakeld voor het schoonmaken van kantoren en openbare gebouwen zoals ziekenhuizen. Heel wat schoonmakers zijn tewerkgesteld via interimkantoren maar de meerderheid poetst met dienstencheques, hoofdzakelijk bij bejaarden en (jonge) gezinnen.

Hoe werkt het systeem van dienstencheques?

Het systeem van de dienstencheques werd enkele jaren geleden door de overheid in het leven geroepen om zwartwerk tegen te gaan. Met dienstencheques kun je vrijwel onmiddellijk aan de slag. Steeds meer mannen kiezen voor schoonmaken met dienstencheques. In dit systeem bepaal je je werkuren in samenspraak met de werkgever en word je uitsluitend in je eigen regio tewerkgesteld.

Kies doordacht voor schoonmaakwerk

Je hebt meer dan keuze genoeg, maar ga weloverwogen te werk. Je moet het niet alleen fysiek aankunnen, ook de eenzaamheid mag geen probleem zijn. Je staat er meestal alleen voor. Bejaarden en (jonge) tweeverdieners zijn jouw belangrijkste klanten.

Wat verdien je als poetsvrouw/man?

  • Deeltijds via interim-bureau: rond de €1136 netto/maand.
  • Voltijds met dienstencheques: ongeveer €1350 netto/maand voor 38 uur werk. Deze prijzen kunnen uiteraard variëren.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021