Excite

Baankans met een studie vergroten

In krappe tijden op de arbeidsmarkt moet jij je kunnen onderscheiden. Soms kan je de baankans met een studie vergroten. Met een opleiding tijdens je baan, kun je laten zien dat jij meer kennis in huis hebt dan je concurrentie. Daarnaast is een studie na je baan een manier om aan te tonen dat je de ambitie hebt om het beste uit jezelf te halen.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat mensen met een (vakgerichte) opleiding, een betere kans hebben op een baan. Zonder opleiding is het in Nederland en de rest van west Europa maar moeilijk om werk te vinden. Aangeraden wordt daarom om minstens een middelbare opleiding af te maken. Een vervolgopleiding is een goede specialisatie, maar vaak is ervaring in de praktijk minstens zo belangrijk. Probeer daarom een goede balans te vinden om je baankans na je studie te vergroten.

Opleiding tijdens je werk

Ben je al een aantal jaren aan het werk? Dan kun je mogelijk via je werkgever een studie doen. Veel mensen kiezen op latere leeftijd voor een opleiding tijdens het werk om hun vakspecifieke kennis te vergroten en om aansluiting te houden met hun vakgebied en collega’s. Groot voordeel van een opleiding via je werk is dat werkgevers vaak een deel willen betalen. Het is namelijk fiscaal voordeligom te investeren in je werknemers. Op een meer persoonlijk vlak kan een opleiding tijdens je werk je goed doen: mogelijk kom je eerder in aanmerking voor promotie.

Grote baankans?

Je kunt je baankans dus vergroten met een passende opleiding tijdens je scholieren- en studentenleven, of door een opleiding te volgen via je werk. Er zijn natuurlijk andere manieren om je kans op een leuke baan te vergroten. Het belangrijkst is om je te onderscheiden van je concurrentie, zowel op de werkvloer als ernaast. Laat zien wat je nog meer in je mars hebt. Ook is het belangrijk om jezelf te willen verrijken. Heb je geen geld voor een (tweede) studie? Probeer dan via gratis online cursussen up to date te blijven. Vergeet natuurlijk niet je naderhand CV aan te vullen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021