Excite

Baan voor een verpleegkundige

Je hebt verschillende soorten verpleegkundigen en iedereen is vaak weer ergens anders in gespecialiseerd. Dit maakt het soms lastig om een baan te vinden als verpleegkundige. De ene kan bijvoorbeeld beter werken als ze bij mensen thuis zijn, terwijl de ander het fijner vindt om in een ziekenhuis te werken.

Verpleegkundigen doen belangrijk werk, al wordt dit lang niet overal erkend. De overheid bijvoorbeeld wilt blijven bezuinigen in de zorg, waardoor het voor verpleegkundigen alleen maar moeilijker wordt om een geschikte baan te vinden. Immers moeten er steeds vaker mensen vertrekken en moeten de verpleegkundigen die nog wel werk hebben steeds harder werken.

Als je op zoek bent naar een baan in de verpleegkunde, kun je kijken op websites met vacatures. Met een beetje geluk zit er iets tussen wat in jouw straatje past. Je kunt ook open sollicitaties sturen naar zorginstellingen in de buurt. Ze hebben dan je CV in het bestand staan en wie weet kunnen ze je wel gebruiken. Soms kan het ook helpen om eens te kijken bij zorginstellingen. In het ziekenhuis hangen bijvoorbeeld wel eens papiertjes met oproepen voor bekwaam personeel.

Geef vooral niet op in je zoektocht naar een baan als verpleegkundige. Het werk dat je doet zal altijd gedaan moeten worden, dus je bent ongetwijfeld wel ergens nodig!

Afbeelding: Flickr account romuluslr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021